vrijdag 9 oktober 2009

En het werd zomer...

De zomer is nu wel echt in het land. Overdag temperaturen die probleemloos de 30 graden overschrijden, en nachten die flirten met de 20 graden grens. Zalig weertje. En oktober is dan ook weer jacarandamaand. Pretoria staat vol met deze bomen -vandaar ook de ondertitel van deze blog- en ziet weer helemaal paars. Waar je ook kijkt zie je paarse bloesems. Spijtig genoeg ook al veel op de grond en in de straat. Want het heeft hier de afgelopen week een paar keer serieus geonweerd en de bloemetjes kunnen daar niet goed tegen. Maar blijkbaar is België de jongste dagen ook niet gespaard van onweders.
Probleem hier is dat de bloemetjes, eens ze natgeregend zijn, heel snel gaan rotten en de wegen in geen tijd spekglad maken. Met als logische gevolg een stijging van de verkeersongelukken. Dus hier geen slipcursus voor sneeuw en ijs, maar wel voor jacarandabloemetjes.
Ik zal maar snel nog wat profiteren van de zomerzon, want november in België lijkt me niet direct de meest zonnige periode. Of het zou moeten zijn dat de klimaatverandering ook hier even tussenkomt...

Geen opmerkingen: