vrijdag 26 maart 2010

Het lied

Alle contracten zijn getekend, de muziek is gecomponeerd, de teksten zijn geschreven. We kunnen volgende week woensdag dus met een gerust gemoed naar Kaapstad. Want daar wordt het officiele UN MDG-lied opgenomen, een liedje rond alle Millenniumdoelstellingen dat wordt uitgebracht naar aanleiding van de wereldbeker. Het liedje wordt ingezongen door 8 internationale Afrikaanse sterren en het is de bedoeling dat het een wereldwijde hit wordt. En dat zou ook wel kunnen, want de song wordt op een zo wijd mogelijke manier gratis verspreid. Je zal het vinden op iTunes, op sites van de UN en op alle mogelijke andere sites. Gewoon gratis te downloaden, waar vind je dat nog, de dag van tegenwoordig?
En wie er meezingt en -speelt? Hugh Masekela, Angelique Kidjo, Baba Maal, Yvonne Chaka Chaka, Oliver Mutukudzi, The Soweto Gospel Choir, etc... Voor velen onder jullie misschien nobele onbekenden, maar hier op het continent echt wel grote sterren.
Woensdag vertrek ik naar Kaapstad to volgende week maandag, voor de opnamesessies. En dan nog 4 keer slapen en ik ben weer even in het Belgenlandje...

Geen opmerkingen: