donderdag 19 juni 2008

Nelson Mandela 90 jaar

Nog enkele weken en het is zo ver. Op 18 juli wordt de volksheld nummer 1, Nelson Mandela, 90 jaar oud. Reden genoeg om in het hele land, en zelfs in de hele wereld, festiviteiten op te zetten.

Mandela is hier nog altijd dé man. Alhoewel hij al een hele tijd geen president meer is, is hij toch nog altijd prominent aanwezig in het dagelijkse leven. Hij wordt hier veel hoger ingeschat dan de huidige president Thabo Mbeki, en dan diens waarschijnlijks opvolger Jacob Zuma. Al waren een heleboel Zuid Afrikanen toch wel een beetje ontgoocheld dat Mandela zich de jongste tijd wel politiek een beetje op de achtergrond houdt: geen commentaar op de recente "xenophobic attacks" en ook al geen standpunt in de crisis rond de verkiezingen in Zimbabwe. Maar misschien is het wel goed dat hij zich daar niet over uitspreekt. Het is nu aan anderen om de politiek te bepalen.

Maar binnenkort dus de viering. Overal te lande worden concerten, tentoonstellingen, manifestaties, etc... georganiseerd, met als hoogtepunt de dag zelf: 18 juli. De geruchten doen zelfs de ronde dat de Spice Girls zouden komen optreden voor Nelson! Allen daarheen!

Maar niet alleen hier wordt er gefeest. Overal ter wereld worden grootse concerten opgezet. Zo is er op 27 juni in het Londonse Hyde Park een concert met oa Amy Winehouse (Kaapse wijn?), Sir Elton John, Razorlight, Queen, Bono, en Annie Lennox. Zelfs Eminem zou er optreden. Hopelijk past hij zijn teksten toch een béétje aan.

Maar toch hebben ze blijkbaar één absolute superster over het hoofd gezien: Dana Winner. Spijtig...

1 opmerking:

KV Bonheiden zei

Dana Winner in South Africa ? : prachtig maar niks voor den Christophe. In de Ravennestlaan is nog alles hetzelfde - alles normaal - Inge en de gasten blijven dat goed doen en ik , zoals door u opgedragen..., hou dat allemaal een beetje in het oog.hahahah