maandag 4 augustus 2008

Weer onder de levenden...

Een nieuwe maand, een nieuw begin. De vakantie zit er op en het is weer tijd voor het echte werk. Augustus ziet er nogal druk uit. Ik moet een tweetal weekends naar het binnenland, we starten met schoolbezoeken aan het UN gebouw hier, en een aantal projecten waar ik nu al een tijdje mee bezig ben moeten eindelijk hun definitieve start krijgen.

Het project dat ondertussen al het verst gevorderd is, is hetgene rond voetbal voor dakloze kinderen. Niet alleen het voetbal speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook alle nevenactiviteiten rond de herwaardering van hun leven(ssituatie). Uiteindelijke bedoeling is om de kinderen via het voetbal van de straat te krijgen en ze een stimulans naar de toekomst te geven.

Ondertussen zijn we ook vrij ver gevorderd met een gezamenlijk televisieprogramma van alle Afrikaanse landen onder de Sahara samen. Enige vereiste is nog de nodige budgetten samen te krijgen. Dus als er iemand nog ergens een overschotje van een 200.000 dollar liggen heeft: 1 adres!

Allez, we zijn weer vertrokken, en de komende weken en maanden mogen jullie dus weer regelmatig nieuwe "posts" verwachten...

2 opmerkingen:

mater familias zei

't zijn zotten die werken

nichtmaargeenmietje zei

Een overschotje van 200.000 $ heb ik helaas niet, maar aan suggesties voor sponsoring of fondsenwerving geen gebrek:
1. Een goede fabrikant van biltong contacteren en zijn merknaam op je colleke laten borduren. De blonde krullen heb je al...
2. Een newsletter sturen naar de 20.000 rijkste Afrikanen met het verzoek elk 10 $ te storten voor het goede doel.
3. Een snowballeke lanceren via facebook en vragen dat iedereen 1 euro stort op rekening van SaharaTV.
4. Een megapopconcert Christophe-Media-Aid organiseren: als ik zie wie je als friends op facebook staan hebt, kan dat zeker geen probleem zijn; topacts en topartists gegarandeerd (ik reserveer al 2 kaarten in de VIP lounge)!
5. En er zijn nog wel een aantal mensen die recent een aardig habbekratsje als bonus hebben gekregen. Misschien willen zij hun goed hart ook wel tonen? Ik denk aan Heather Mills, Charles (die van Camilla), Votron van Fortis en als het lukt met ad interim Verwilst van Fortis kan je straks het hele medialandschap in Afrika gaan dirigeren.
Kan toch niet zo moeilijk zijn?
Ik wil dan wel graag meewerken als correspondent ter plaatse. Dus graag een sollicitatieformulier voor Hilde Deweer vanuit Brussel...
xxx