vrijdag 27 februari 2009

Bye, bye Ban

Het zit er op. De trip van Ban Ki-Moon in Zuid Afrika is afgelopen, en 'life is back to normal'. Het waren boeiende, maar vermoeiende dagen.

Alles begon op dinsdagnamiddag, wanneer de hele delegatie aankwam, en ik naar de luchthaven moest om de journalisten op te halen. 3 van de 5 hadden het protocol niet gevolgd, en kwamen niet opdagen via de 'gewone' uitgang, waardoor ik daar -met 2 journalisten die net een vlucht van 26u achter de rug hadden- 2 uur lang wortel heb staan schieten.

Woensdag was dan een hele boeiende dag. Eerst naar de residentie van president Mothlante met bijhorende persconferentie, daarna lunch in de presidentiële woning. Van daar ging het richting Nelson Mandela, maar spijtig genoeg kregen we hem niet te zien. Wie we wel te zien kregen, was onze volgende gast, de ex-president Thabo Mbeki. We mochten zelfs zijn privédomein binnen en wachten op de dorpel. Daar dan wel een persontmoeting gekregen. En van daar dan richting Jacob Zuma.
Het was een hele drukke, maar wel boeiende dag. Alleen kwam er dan nog de dagelijkse nabehandeling bij, van het schrijven van persberichten tot het regelen van kleine dingetjes. Waardoor het voor de tweede dag op rij na middernacht werd. Niet dat dat erg is, maar het doet toch pijn als je 's anderendaags om 4u op moet staan, om de dames en heren van de pers weer naar de luchthaven te vergezellen...

Geen opmerkingen: