zondag 1 maart 2009

Calling up Soweto

Gisterenavond stelde Sioen zijn CD "Calling up Soweto" voor. Nee, deze keer niet in zijn thuisstad Gent of in de AB, maar midden in Soweto, één van de grootste, maar ook één van de beruchtste townships van Johannesburg. De oudere lezers herrineren zich wellicht nog de rellen tegen het Apartheidsregime in 1976, the Soweto uprise.

We zijn nu meer dan 30 jaar verder, en Soweto is veel veranderd. Meer dan 1.000.000 inwoners, en naast de zogenaamde shacks ook veel mooie villa's en chique auto's. Dat het daar al lang niet zo gevaarlijk meer is bewijst het feit dat 2 stadions voor het WK voetbal zich in Soweto bevinden. Zélfs het stadion waar openingsmatch en finale worden gespeeld.
Wel, binnen deze omgeving stelde Sioen zijn nieuwe CD voor, ergens op een plein voor een community centre. En de grote middelen werden aangewend, want het concert werd 'live' doorgestraald naar Kinepolis in Gent, en wordt het vanavond op Canvas+ uitgezonden. Zeker kijken, want het was een heel goed en sfeervol concert. En er was zelfs Stella!Alleen spijtig dat er waarschijnlijk in Kinepolis meer mensen zullen gezeten hebben dan er aanwezigen waren op het plein zelf.

Het is niet omdat je een gratis concert geeft, dat je daar dan ook geen reclame moet voor maken...

1 opmerking:

mater familias zei

Ik heb een aantal dagen terug eens
iets gelezen in de krant over een popster die in het buitenland was
om een videoclip op te nemen en
daar ter plaatse een accident heeft gehad. Ik dacht efkes dat het Sioen was. Ik kan ook mis zijn
hoor.