maandag 15 september 2008

Stinkende dorst

Het is nu al 3 dagen dat ik thuis geen water heb. Dus niet wassen en niet drinken. Blijkbaar hebben ze ergens in de wijk een waterbuis kapotgereden, met als gevolg dat niemand in een straal van een paar 100 meter geen water heeft.
Dat betekent dus al 3 dagen geen water om te drinken, te koken, te wassen, te plassen en het toilet door te spoelen. Water om te drinken en te koken kan je al vlug opvangen door enkele flessen te gaan kopen in de winkel. Maar dát water is nogal duur om het toilet mee door te spoelen. Dus emmertjes vullen is de boodschap. In eerste instantie schepte ik het water uit het zwembad, tot gisteren bleek dat we in de tuin ook een waterput hebben. Waardoor het toilet nu ook niet meer naar zwembad ruikt.
Het 'wassen des lichaams' werd de voorbije dagen ook voor enkele uitdagingen geplaatst: of het koude sop van het zwembad of het koude sop van een 'bucket shower' (emmer koud water over het hoofd kappen). Aangezien het niet aangeraden is shampoo of doucheschuim in het zwembad mee te nemen, werd voor het tweede alternatief gekozen.
Enfin, gisterenavond laat kwam het water terug, maar met zo'n hoge druk dat één van de vittingen van mijn waterbuizen besliste om te beginnen lekken. Waardoor het water uit mijn plafond begon te lopen. Met als gevolg: snel een warme douche pakken, water weer afsluiten en loodgieter bellen. Hopelijk komt hij vandaag opdagen...

2 opmerkingen:

mater familias zei

En ze zeggen dat ge om gezond te blijven 1.50 liter water per dag moet drinken. Het zal een beetje tijd vragen om de schade in te halen

nichtmaargeenmietje zei

Gelezen in De Standaard: "IJsberen in Pretoria". Dus dat waren niet die uit de zoo, maar wel van die stoere rakkers die in het ijskoude zeewater gaan zwemmen?